نرم افزار باشگاه مشتریان افرا
Search

میزان پیشرفت خواندن شما

فهرست مطالب

جدیدترین نوشته ها

آیا باشگاه مشتریان برای همه کسب‌وکارها مناسب است؟

آیا باشگاه مشتریان برای همه کسب‌وکارها مناسب است؟

احتمالا تاکنون نام باشگاه مشتریان به‌گوشتان خورده است، باشگاه مشتریان به انجمن یا گروهی از مشتریان یک برند یا کسب و‌کار گفته می‌شود که نسبت به سایر مشتری‌ها از قابلیت‌ها و ویژگی‌های بیشتری استفاده می‌کنند. همچنین حمایت بیشتری از کسب‌و‌کار می‌کنند. اما به‌نظر شما آیا باشگاه‌ مشتریان برای تمام کسب‌و‌کارها مناسب است؟ مسلما در کسب‌و‌کاری نیاز به یک شیوه تبلیغ و شهرت دارد، باشگاه مشتریان برای کسب‌و کارها نقش همان تبلیغ کننده را ایفا می‌کند. فرقی نمی‌کند که باشگاه مشتریان فروشگاه، رستوران یا غیره باشد، بلکه نقش و تاثیر آن اهمیت دارد.

البته که در دوره امروزه روش‌های مختلفی برای شهرت و تبلیغ یک کسب‌و کار وجود دارد، اما در بین تمام این روش‌ها، باشگاه مشتریان برای کسب‌و‌کارها تاثیرگذاری بیشتری دارد. به همین دلیل هم هست که صاحبان مشاغل باید با برنامه‌ریزی درست به‌فکر ایجاد باشگاه مشتریان مناسب باشند. از آنجایی که برخی از اشخاص نسبت به روند تاثیرگذاری باشگاه مشتریان برای کسب‌و‌کارها و الزامات آن آگاهی ندارند، ما در این مقاله با بررسی این امر، یکی از بهترین شیوه‌های رشد و ترقی کسب‌و‌کارتان را به شما معرفی خواهیم کرد.

باشگاه مشتریان چیست؟

همانطور که در ابتدا مقاله اشاره کردیم باشگاه مشتریان به انجمنی از مشتریان ثابت یک برند گفته می‌شود که در مقایسه با دیگران حمایت بیشتری از کسب‌و‌کار می‌کنند. به همین جهت هم از قابلیت‌ها و ویژگی‌های بهتری برخوردار هستند. اما نکته مهمی که در یک باشگاه مشتریان مناسب وجود دارد این است که صاحبان مشاغل بتوانند آن را برنامه‌ریزی کرده و با روند مشخصی پیش بروند.

باشگاه مشتریان با ارائه قابلیت‌های بهتر و جذاب‌تر، سعی در جذب مشتریان بیشتر دارد. برای مثال ارائه تخفیفات ویژه، ارائه محصولات جذاب‌تر مطابق با سلیقه مشتریان وغیره از جمله اقداماتی است که صاحبان مشاغل باید برای جذب بیشتر مشتری و تبدیل آن به مشتری دائمی انجام دهند. اکنون به‌نظر شما باشگاه مشتریان برای چه کسب‌و‌کارهای مناسب است؟

باشگاه مشتریان چیست

نقش باشگاه مشتریان برای کسب و کارها

در قسمت قبل به این سوال اشاره کردیم که باشگاه مشتریان برای چه کسب‌و‌کارهایی مناسب است؟ مسلما هر کسب‌و‌کاری نیاز به یک حامی دارد که بتواند به‌واسطه آن، عملکرد خود را به دیگران عرضه کند. به‌صورت کلی یک کسب‌و‌کار باید روی مشتریانی که مداوم به آنها مراجعه می‌کند تمرکز کند. درواقع مشتریانی که مداوم به سراغ یک کسب‌و‌کار می‌روند، می‌توانند جزو باشگاه مشتریان آن برند محسوب شوند. در این بخش، با بهترین و رایج‌ترین کسب‌و‌کارهای که نیاز به باشگاه مشتریان دارند آشنا خواهیم شد:

رستوران‌ها و کافه‌ها

شما در طول یک ماه چندبار به کافه و رستوران می‌روید؟ کافه‌ها و رستوران‌ها از جمله مشاغلی هستند که نیاز اساسی به باشگاه مشتریان دارند. زیرا با ایجاد باشگاه مشتریان می‌توانند مشتریان گذری خود را به مشتری دائمی تبدیل کنند. روند این کار بدین صورت است که با ارائه کارت‌های تخفیف، تعیین روزهای برای تخفیفات ویژه( مانند روز مادر یا روز پدر) مشتریان را به سمت خود جذب کنند.

این روند باعث می‌شود که مشتریان گذری به مشتریان دائمی تبدیل شده و در باشگاه مشتریان رستوران عضو شوند. عضویت اشخاص در باشگاه مشتریان باعث رشد رستوران و کافه شده و می‌تواند تاثیر بسزایی در ترقی آن داشته باشد.

فروشگاه‌های آنلاین

یکی دیگر از رایج‌ترین مشاغلی که به باشگاه مشتریان نیاز دارد، فروشگاه‌های آنلاین است. صاحبان فروشگاه‌های آنلاین می‌توانند با ایجاد درصدهای تخفیف بر روی محصولات خود، یا قابلیت‌های مانند ارسال و بسته‌بندی رایگان، مشتریان خود را به عضویت در باشگاه مشتریان فروشگاه و استفاده بیشتر از قابلیت‌ها و مزایا ترغیب کنند. هنگامی که تعداد اعضا باشگاه مشتریان یک فروشگاه آنلاین بیشتر باشد، قطعا در مدت زمان کمی به سوددهی و رشد بسیار عالی می‌رسد.

موسسات و آموزشگاه‌ها

یکی دیگر از سودمندترین باشگاه مشتریان برای کسب‌و‌کارها، می‌توان به موسسات و آموزشگاه‌های مختلف اشاره کرد. هرچند که روند کار موسسات و آموزشگاه‌ها رسمی‌تر است، اما با این وجود صاحبان آن می‌توانند با ارائه قابلیت‌ها و تخفیفات بهتر، دانش‌آموزان را به ثبت نام مجدد در آموزشگاه و عضویت در باشگاه مشتریان ترغیب کنند. برای مثال می‌توانند به ازای عضویت در باشگاه مشتریان، 10 درصد تخفیف در هزینه ثبت نام قائل شوند. این کار باعث می‌شود که دانش‌آموزان علاوه بر عضویت در باشگاه مشتریان، جزو دانش‌آموزان دائمی آن موسسه یا آموزشگاه هم شوند.

باشگاه مشتریان برای موسسات و آموزشگاه‌ها

شرکت‌های ارائه دهنده خدمات عالی

حتما تاکنون گذرتان به شرکت‌های ارائه دهنده خدمات عالی افتاده است، این شرکت‌ها شامل بانک‌ها، موسسات مالی و شرکت‌های بیمه هستند. از جمله رایج‌ترین شرکت‌های که از باشگاه مشتریان استفاده می‌کند همین شرکت‌ها هستند. درواقع یک بانک با نمایش قابلیت‌ها، جوایز مختلف، قرعه‌کشی‌های ماهانه وغیره به مشتریان خود نشان می‌دهد که می‌توانند با عضویت در باشگاه مشتریان، شانس بیشتری در به‌دست آوردن این جوایز داشته باشند.

بدین ترتیب مشتریان برای به‌دست آوردن جوایزی که نشان داده شده، در باشگاه مشتریان بانک یا موسسات عضو می‌شوند. همین روند باعث افزایش اعضا باشگاه مشتریان و روند بیشتر آن موسسه می‌شود.

سالن‌های زیبایی

آخرین نمونه‌ای که می‌توان در تاثیر باشگاه مشتریان برای کسب‌و‌کارها بیان کرد، سالن‌های زیبایی است. بسیاری از سالن‌های زیبایی با طراحی بروشور‌های مخصوص، باشگاه مشتریان خود را تبلیغ می‌کنند. همچنین به مشتریان خود این قابلیت‌ها می‌دهند که با عضویت در باشگاه مشتریان، یا کارهای مانند فالو کردن پیج اینستاگرام وغیره، می‌توانند از تخفیفات ویژه یا جلسات خدماتی رایگان استفاده کنند.

آیا هر کسب و کاری به باشگاه مشتریان نیاز دارد؟

اصلی‌ترین سوالی که ما در این مقاله با آن روبرو بودیم، این است که آیا هر کسب‌و‌کاری به باشگاه مشتریان نیاز دارد؟ در قسمت‌های قبل به مشاغلی که به باشگاه‌ مشتریان نیاز دارند و به‌واسطه آن به رشد و ترقی بهتری می‌رسند اشاره کردیم. پس مسلما هر کسب‌و‌کاری برای رسیدن به شرایط بهتر نیاز به باشگاه مشتریان دارد. البته این باشگاه مشتریان در قالب‌های متفاوت نمایان می‌شود.

برای مثال در یک کسب‌و‌کار مانند سالن‌های زیبایی، تعداد دنبال‌کننده‌های پیج اینستاگرام به‌عنوان باشگاه مشتریان یا مشتریان دائمی شناخته می‌شوند. یا درمورد مشاغلی مانند موسسات مالی، تعداد دارندگان حساب یا عضویت در نرم‌افزار‌های مربوطه نشان دهنده تعداد مشتریان دائمی آنها است.

ایا هر کسب و کاری نیاز به باشگاه مشتریان دارد

پارامترهای مهم در هر باشگاه مشتریان

روند راه‌اندازی باشگاه مشتریان بسیار ساده و در عین حال حائز اهمیت است. اما نکته مهمی که درمورد راه‌اندازی باشگاه مشتریان وجود دارد این است که صاحیان مشاغل باید باتوجه به رشد شغل خود و نقشی که در بازار یا جامعه دارند، قابلیت‌های باشگاه مشتریان خود را تعیین کرده و شروع به‌کار کنند. علاوه بر آن باید با بررسی نیازهای مشتری‌ها و تحقیق درمورد روند بازار، چیزی را به مشتری ارائه دهنده که بیشتر مورد نیاز است. در این صورت می‌توانند با استفاده از باشگاه مشتریان به رشد بسیار عالی برسند.

سخن نهایی

رشد یک کسب‌و کار به عواملی مختلفی بستگی دارد. پس اگر کسب‌و‌کار خودتان را راه‌اندازی کرده‌اید حتما به یاد داشته باشید که برای رشد آن از روش های اساسی و تاثیرگذار مانند باشگاه مشتریان استفاده کنید. زیرا می‌توانید با استفاده از این روش در یک بازده زمانی کوتاه مدت به سوددهی و ترقی چشمگیری برسید.

سوالات متداول

آیا امکان شکست باشگاه مشتریان وجود دارد؟

باشگاه مشتریان از جمله مواردی است که امکان شکست آن هم وجود دارد، اما اگر با دقت و اطلاعات راه‌اندازی شود شکست نخواهد خورد.

آیا می‌توان بدون باشگاه مشتریان به ترقی رسید؟

قطعا بله، اما قطعا رشد و ترقی یک کسب‌و‌کار با استفاده از باشگاه مشتریان بیشتر خواهد بود.

اولین قدم برای راه‌اندازی باشگاه مشتریان چیست؟

اولین قدم در راه‌اندازی باشگاه مشتریان کسب اطلاعات درمورد روند بازار و علایق مشتریان است.

میانگین امتیاز: 5 / 5. تعداد آرا: 1

اشتراک گذاری:

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *