راهاندازی باشگاه مشتریان یا customers club یک استراتژي عالی به منظور حفظ کاربران قدیمی و جلب نظر کاربران جدید به شمار میآید. امروزه مدلهای مختلفی از این نوع باشگاهها توسط برندهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند که هر یک از آنها دارای مزایای مختص به خود هستند. اگر قصد دارید در رابطه با این موضوع اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، با ما تا پایان همراه باشید.
انواع گوناگون از باشگاه مشتریان
یکی از جذابترین موارد در رابطه با این نوع باشگاهها آن است که امکان تغییر سریع ساختار آنان وجود دارد. همین امر باعث شده است تا برندهای مختلف بتوانند باشگاههایی بسازند که دقیقاً با نیاز آنها مشتریانشان همخوانی دارد. در چنین حالتی، هم مشتریان و هم خود برند وارد یک بازی برد – برد میشوند. باشگاههای پوینتی، ممبرشیب، سوشال و… از جمله اصلیترین مدلهای این نوع باشگاهها به شمار ميآیند که باید از آنها نام ببریم.
باشگاههای امتیازی یا پوینتی
اولین و رایجترین نوع از این باشگاهها، مدلی است که در آن هر مشتری به ازای انجام برخی از خدمات یک امتیاز مشخص را دریافت میکند. سپس این امتیازها در یک دوره زمانی به خصوص جمع میشوند و جایزه یا پاداش نهایی وی را مشخص میکنند. نکته مهم در مورد این نوع باشگاهها، تعیین دقیق امتیازها به نحوی است که موجب ایجاد شور و اشتیاق در کاربران شود. تنها در این صورت میتوان مطمئن بود که علاوه بر مشتریان جدید، مشتریان قدیمی نیز به آن باشگاه قدم میگذارند.
باشگاههای ممبرشیپ
در این باشگاهها، هر مشتری میتواند سطح ممبرشیپ با عضویت خود را ارتقا دهد و این امر با انجام یک سری امور ویژه که شما در نظر گرفتهاید، انجام میگیرد. به عنوان مثال، میتوانید تعیین کنید که به ازای معرفی برند شما به ۱۰ مشتری جدید، کاربر اصلی بر روی تمامی محصولات بیست درصد تخفیف بگیرد. نحوه رتبهبندی در باشگاههای ممبرشیپ موضوعی مهم است که باید به دقت تعیین شود. این نوع باشگاهها چه در داخل و چه در خارج از کشور به وفور مورد استفاده قرار میگیرند.
باشگاه سوشال
بسیاری از مشتریان دوست دارند با هم ارتباط برقرار کنند و بتوانند از نظرات خود در مورد محصولات گوناگون باخبر شوند. باشگاه سوشال دقیقاً بر اساس همین ويژگی راهاندازی میشود. اگر باشگاه مشتریان خود را به شکل سوشال طراحی کنید، میتوانید محیطی را به وجود بیاورید که در آن کلیه کاربران با هم در ارتباط هستند و میتوانند برند شما را به عنوان یک مجموعه اجتماعی در نظر بگیرند. همین امر، منجر میشود تا کسب و کارتان بیشتر در زندگی مشتریان نقش داشته باشد.
باشگاه پیمنت
مدل دیگری از انواع باشگاههای مشتریان که باید به آن بپردازیم، نمونهای است که در آن هر مشتری به میزان پرداختهای خود به رتبههای بالاتر صعود میکند. این نوع باشگاه برای کسب و کارهایی مناسب است که بیشترین میزان درامد خود را از طریق سیستم پرداخت اختصاصی به دست میآورند. شما میتوانید باشگاه خود را به گونهای بسازید که پس از دستیابی مشتری به سطح خاصی از پیمنت، یک اچیومنت یا پاداش برای وی در نظر گرفته شود.
باشگاه مشتریان هوشمند
باشگاه مشتریان هوشمند جزو نرمافزارهایی است که از ابزارهای هوش مصنوعی و اتوماسیون پیشرفته برای ایجاد ارتباط با مشتریان استفاده میکند. در واقع این سیستم به شکل خودکار و هوشمند میتواند به جمعآوری دادهها و اطلاعات مشتریان و مخاطبان بپردازد و بعد از کنار هم قرار دادن تمام اطلاعات از جمله سوابق خرید، فواصل و تعدد خرید و مبلغ پرداخت به آنالیز و شناسایی رفتار آنها بپردازد و در نهایت با تقسیمبندی مشتریان در گروههای مختلف پیشنهادات متناسبی را ارائه بدهد.
باشگاه وفاداری یا لویالتی
همانطورکه احتمالاً حدس زدهاید، این نوع باشگاه بر اساس میزان وفاداری مشتریان بنا شده است. در این حالت، مشتریان شما بر اساس تعداد سالهایی که کاربر شما بودهاند پاداش دریافت میکنند. برندهایی که قصد دارند عدهای از مشتریان را برای مدت زمان طولانی با خود همراه کنند باید به دنبال راهاندازی این نوع از باشگاهها باشند. باشگاه وفاداری در بین برندهای لوکس بیش از هر جای دیگری مورد استفاده قرار میگیرد.
باشگاه وی آی پی
در پارهای از موارد، مشتریان حتی حاضر هستند تا با پرداخت مبلغ مشخصی وارد باشگاه مدنظر شما بشوند. به این سبک باشگاه، مدل وی ای پی نیز گفته میشود. مهمترین مشخصه این مدل آن است که پاداشها و تخفیفات ارائه شده در آن از نمونههای دیگر بیشتر هستند و همین موضوع آنها را به یک انتخاب جذاب تبدیل میکند. باشگاه وی آی پی را میتوان علاوه بر برندهای لاکچری، در برند سادهتر نیز مشاهده کرد.
نمونه باشگاه مشتریان که برند های معروف ایرانی و خارجی ان را پیاده سازی کردند
اکنون که با مهمترین انواع باشگاههای مشتریان آشنا شدید، بهتر است به چند برند معتبر داخلی و خارجی بپردازیم که در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن دارند. نکته جالب آن است که اکثر این برندها حتی با وجود اعتبار و شهرت بالای خود، به کارگیری استراتژی ایجاد باشگاه مشتریان را از یاد نبردهاند و به آن تکیه میکنند.
استارباکس
به جرئت میتوان گفت که بزرگترین باشگاه مشتریان در سراسر جهان به شرکت استارباکس تعلق دارد. این مجموعه یکی از نخستین برندهایی بود که در سطح جهانی این نوع باشگاهها را راهاندازی کرد. کاربرانی که در این موارد حضور پیدا میکنند میتوانند به ازای هر چند بار خرید قهوه، یک قهوه رایگان دریافت کنند. نکته مهم آن است که افراد به راحتی با نصب اپلیکیشن استارباکس ميتوانند امتیازات خود را چک کرده و برای آنان برنامهریزی داشته باشند. استارباکس یک نمونه موفق از برندهایی است که با اهمیت باشگاههای مشتریان آشنا شدند و سریعاً از آن به نفع خود بهره بردند.
همراه اول
برندهای گوناگونی در ایران دارای باشگاه مشتریان هستند، اما میتوان بیان کرد که همراه اول بزرگترین سهم را در این زمینه دارد. در مدل باشگاه همراه اول، از چندین مدل مختلف به صورت همزمان استفاده میشود به نحوی که علاوه بر کسب امتیازات پیمنت، شاهد ارائه امتیازات پوینتی نیز هستیم که خود نکتهای جالب است.
اوبر
تاکسی اینترنتی اوبر یکی دیگر از برندهای موفقی است که باشگاه مشتریان مختص به خود را دارد. در این باشگاه، عمده امتیازات بر اساس میزان پوینتهای دریافت شده محاسبه میشود. اوبر با شرکتهای دیگر نیز همکاری میکند تا بتواند میزان پاداش ارائه شده در باشگاه خود را افزایش دهد.
سخن پایانی
باشگاه مشتریان یک انتخاب عالی برای برندهایی است که قصد دارند کاربران خود را تشویق کنند و به آنان پاداش بدهند. با به کارگیری مدلهای گوناگون این نوع باشگاهها، میتوانید به سادگی هرچهتمامتر میزان اعتماد و اعتبار خود در بین مشتریان را افزایش دهید. استفاده کردن از یک نرم افزار باشگاه مشتریان برتر برگ برنده شما در این زمینه به شمار میآيد که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
میانگین امتیاز: 4.5 / 5. تعداد آرا: 19